Ortodonția reprezintă specialitatea stomatologiei care se ocupă cu prevenția, detectarea și tratarea anomaliilor și malocluziilor dentare.

Îndreptarea dinților se poate face fie cu aparate mobile de la vârste fragede, atunci când maxilarele sunt încă în creștere, ele reușind să accelereze procesul, creând astfel spațiul necesar alinierii dinților, sau pot fi fixe începând de la vârsta adolescenței. Posibilitățile de realizare a aparatelor fixe sunt diferite în ziua de azi în funcție de tipul de materiale utilizate și de tehnica de aplicare. În funcție de cazul clinic, specialistul ortodont va stabili un plan de tratament precum și tipul de aparat dentar necesar dumneavoastră; astăzi, celebrele braket-uri metalice, nu mai sunt o problema în purtarea lor, ele fiind înlocuite cu braket-uri ceramice sau invizibile sau linguale, astfel încât persoanele din jurul dumneavoastră nici nu vor sesiza că purtați un aparat dentar.

Tratamentul cu aparatul INVISALIGN constă într-o serie de gutiere transparente care aliniază încetul cu încetul dinții, la fiecare 2 săptămîni se aplică o nouă gutieră în funcție de noua poziție a dinților. Gutierele sunt realizate într-un laborator specializat din Germania, iar numărul lor diferă în funcție de planul de tratament stabilit cu ajutorul computerului ce arată virtual de câte gutiere aveți nevoie până la alinierea definitivă a dinților.

Aparat Dentar Invisalign