Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezintă rădăcina artificială plasată în osul maxilar/mandibular pentru a înlocui un dinte lipsă sau pentru a servi ca stâlp pentru o punte ori a inlocui chiar o întreagă arcadă.

Implanturile dentare sunt realizate din titan pur, un material în totalitate biocompatibil cu țesuturile umane, devenind parte integrantă a corpului nostru.

Implanturile dentare reprezintă o soluție sigură și recomandată problemelor rezultate din lipsa dinților.

De ce trebuie înlocuiți dinții lipsă?

În afara faptului că ne ajută estetic (zâmbet), funcțional (mâncăm) și să vorbim mai bine, implanturile dentare previn pierderea osului maxilar prin transmiterea forțelor în procesul de masticație, astfel îmbunătățindu-se densitatea osoasă.

Există multe consecințe nefavorabile datorate  neînlocuirii unui dinte lipsă:

 • Migrarea dinților adiacenți și opozanți către spațiul liber
 • Dificultate în masticație cu consecințe asupra tubului digestiv
 • Îmbătrânirea feței și apariția ridurilor datorate lipsei osului
 • Pierderea suportului buzelor și aplatizarea lor
 • Dificultati în vorbire

Sunt candidat pentru implant?

Implantul dentar este cea mai bună opțiune pentru pacienți, indiferent de vârstă, cu sănătate general bună și care și-au pierdut unul sau mai multi dinți. Este important să existe suficient os pentru ca el să suporte un implant. Anumite condiții de sănătate trebuie luate în considerare ca o contraindicație la un implant, cum ar fi boli cronice (de exemplu diabet), fumatul sau abuzul de alcool. După o evaluare generală, medicii noștri vă vor informa asupra condițiilor dumeavoastră de sănătate care ar putea să contraindice implantul dentar.

Am suficient os?

Este important ca pacientul să aibă suficient os pentru a suporta un implant dentar. Dacă nu este suficient, există numeroase metode sigure de augmentare a deficitului de os. În urma investigațiilor, radiografie panoramică, Computer Tomograf, medicii noștri vă vor informa asupra calității suportului dumneavoastră osos și vă vor explica metodele de augmentări osoase, cum ar fi sinus lift-ul sau grefa osoasă, efectuate pentru ca implantul să se poată insera.

Care sunt beneficiile implanturilor dentare?

Un implant dentar înlocuiește un dinte lipsă în cel mai natural mod posibil încât pacientul poate uita că îl are.

Implanturile dentare sunt cele mai practice, mai ales pentru pacienții care nu suportă lucrări dentare mobile sau nu doresc șlefuirea dinților adiacenți pentru punți dentare.

Avantaje:

 • Îmbunătățirea masticației și a vorbirii
 • Restaurarea esteticii dentare și faciale
 • Păstrarea structurii osoase
 • Recuperarea funcționalității dinților și a aparatului dento-maxilar
 • Creșterea încrederii și respectului de sine

Există diferite tipuri de implant dentar?

Sunt mai multe tipuri de implant folosite pe piață. În clinica noastră utilizăm, implanturi dentare Premium, marca Winsix Italia, fabricate conform normelor europene.

Care este procedura pentru implantul dentar?

Pașii pentru implant sunt următorii:

 • Inserarea implantului
 • Vindecare os  între 3  și 6 luni
 • Deschiderea implantului  și aplicarea bontului de vindecare
 • Amprenta
 • Inserarea bontului protetic  și a coroanei protetice pe implant

Voi avea durere sau disconfort?

Mulți pacienți afirmă că procedura de inserare a implantului dentar a fost mult mai ușoară decât o extracție. Implanturile dentare se inserează utilizând anestezie locală sau, câteodată, chiar sedarea în cazul persoanelor foarte anxioase. Mulți pacienți rămân foarte surprinși la sfârșitul procedurii deoarece totul s-a petrecut mult mai ușor decât și-au imaginat.

În timpul perioadei de vindecare se stă fără dinți înlocuitori ?

Există mai multe posibilități de a avea dinți provizorii pe perioada de integrare a implantului în os. Dinții provizorii pot fi mobili sau punți provizorii acrilice.

Anumiți pacienți doresc dinți provizorii, alții nu, preferând să rămână în aceeași situație cum au fost până la finalizarea tratamentului.

Cât timp durează întreg tratamentul?

Din momentul inserării implantului, perioada de integrare durează între 3 și 6 luni, în funcție de poziția implantului și de densitatea osului. La sfârșitul perioadei de integrare, se revine pentru aplicarea bontului de vindecare pe o perioadă de 7-10 zile, apoi lucrarea protetică (coroana pe implant) durează 2 săptămâni.

Cât timp durează implanturile dentare?

În condiții adecvate și printr-o igienă orală riguroasă, implanturile dentare pot dura o viață!!!