Implantul dentar sau radacina artificiala reprezinta cea mai la moda metoda de a inlocui un dinte pierdut sau afectat irecuperabil. Aceasta procedura se face chirurgical, iar plasarea lor se face in os, sub gingie. Integrarea lor in organism dureaza pana la sase luni si pot restaura coroane, punti sau chiar proteze mobilizabile.

implant1

Un aspect estetic imbunatatit al zambetului dvs. poate stimula încrederea în sine, va imbunatateste abilitatile sociale si va poate chiar modifica atitudinea pentru intreaga viata in mai bine. Cosmetica dentara moderna combina tehnologia avansata cu arta si poate aduce rezultate surprinzatoarea mai repede decat v-ati astepta.


Implantul dentar

Implantul dentar este este o piesa protetica biocompatibila, propriu-zis un surub de titan cu suprafata tratata special pentru a facilita osteointegrarea (acceptarea corpului strain de catre organism). Implantul dentar este o piesa protetica biocompatibila, trecand prin cele mai meticuloase controale sanitare, de la fabricare si pana la plantarea acestuia in osul pacientului. Este o piesa de mare precizie, conceputa sa reziste la sarcini considerabile, cum ar fi miscarile efectuate de muschii obrazului in timpul masticatiei. Acesta trebuie sa indeplineasca perfect cerintele mecanice pentru partea protetica (coroana ce va fi atasata pe implant).

Trebuie mentionat faptul ca un dinte restaurat complet consta din trei parti: implantul dentar, bontul protetic si coroana pe implant. Implantul in majoritatea cazurilor este fabricat din titan sau zirconiu, bontul protetic este realizat din fibra de sticla sau din zirconiu, iar coroana care se aplica pe bont este metalo-ceramica, ceramica pe zirconiu sau realizata integral din ceramica.


Sanatatea si riscurile pacientului pentru implantul dentar

Pacientii trebuie sa fie in conditii de sanatate generala bune pentru ca plasarea implanturilor se face printr-o procedura chirurgicala. Pentru a avea succes integrarea osoasa in cazul implanturilor, este nevoie de conditii parodontale bune. De aceea pacienti cu boli gingivale, ca de exemplu diabeticii sau cei care fumeaza sunt cu un grad ridicat de esec. Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l constientizeze pacientii care vor sa beneficieze de aceste servicii dentare: igiena acestei proceduri realizata ulterior trebuie sa fie excelenta. Spalatul pe dinti trebuie facut meticulos si in mod repetat dupa fiecare masa, mai ales dimineata si seara. Ata dentara si apa de gura trebuie sa nu lipseasca din obiceiul zilnic de curatare, iar vizita la stomatolog la fiecare 6 luni pentru igienizarea profesionala sa fie absolut necesara.

In ciuda “fragilitatii” pe care o arata implantul, prin ingrijirea post chirurgicala pe care o cere, acesta ramane o mare descoperire a ramurii stomatologice si o unealta excelenta in redarea functionalitatii si esteticii aparatului masticator de catre medicul specialist.