Examenul radiologic reprezinta o etapa esentiala in stabilirea unui diagnostic corect si complet, in pronuntarea medicului asupra unui prognostic, dar si in urmarirea evolutiei diferitelor tipuri de tratament (endodontic, chirurgical,parodontal).

radiologie

In scop diagnostic, radiografiile efectuate în incidente diferite completează examenul clinic permițând elaborarea unui plan terapeutic detaliat și individualizat. În scop terapeutic, radiografiile dentare permit aprecierea calității osului anterior aplicării implantelor dentare, aparatelor ortodontice sau altor intervenții majore din sfera cranio-maxilo-facială. Dotările cabinetului sunt de ultimă generație, Q Smile având în premieră națională primul computer tomograf Aquitomo (Morita), care permite evaluarea tridimensională a masivului facial, oferind cea mai înaltă rezoluție din lume, cu o doză minimă de expunere a pacientului.

Astfel toate tratamentele sunt evaluate nu doar anterior începerii lor, cât mai ales ulterior, pentru a oferi pacientului garanția calității. Orthophos XG 3D completează gama de aparatură radiologică, permițând efectuarea tuturor tipurilor de radiografii extraorale, teleradiografie de profil, teleradiografie postero-anterioară, radiografii ale articulației temporo-mandibulare și ale sinusului. Radiografiile retroalveolare sunt utilizate pentru detalierea unor aspecte de diagnostic și pentru evaluarea tratamentelor endodontice, fiind realizate tot cu echipamente Sirona.

Leave a Reply